Lilypie Maternity tickers

27.6.2013

28 viikkoa täynnä

Sunnuntaina tuli tosiaan 28 vkoa täynnä ja nyt tätä kirjoitellessa onkin jo 28+4. Huh olokin on alkanut olemaan tukalampi. Ei niinkään vatsan koon takia, koska se on niin minimaalinen, mutta vauvan pää painaa mukavasti tonne kohdunsuulle. Oon kärsinyt pari viikko tiheistä ja kipeistä supistuksista. Asennonvaihdos ei auta, mutta seistessä ja hitaasti liikkuessa ne laantuu onneksi. Tosin vatsa ja selkä on usein niin kipeät, et oon sit vaan maannut paikallani. Kanavaa oli jäljellä 5 cm eli reilusti viikko sitten tehdyssä sisätutkimuksessa. Nyt viime supistuksista en mennyt tarkastukseen, koska mua niin ketutti. Soitin päivystykseen kysyäkseni oliko virtsatieinfektio positiivinen, niin kuulemma ei. Mulla on taas se streptokokki b ja se aiheuttaa supistuksia. Kaikki luottaa siihen, että kohdunkaulaa on mukavasti jäljellä ja yksi täysiaikainen vauva synnytetty. No, jos näitä alkaa aina tulemaan kahtena päivänä viikkoon, niin pitää sit ravata tarkistuksessa. Turhauttavaahan se on kuulla aina ne samat jutut. Eikä kyseessä ole edes mitkä pienet vatsankovettumiset vaan supistelee tiheästi ja yli 30 sek, mutta alle minuutin. Ja vielä monta tuntia putkeen. Oon sitten aina ottanut ohjeen mukaan 1 g Panadolia ja käynyt 20 min suihkussa, aina sekään ei auta ja sit meinaa itku tulla.

Toivon, ettei tää vauva todellakaan ole vielä tulossa, koska en ole yhtään valmis. :) Vaunut on laittamatta, kehto on pehmustamatta. Oon nyt sitten koettanut ottaa rauhallisemmin. Nivuskipuja on alkanut tulemaan myös niinkin ihanasti, että pienet kävelylenkit kaupalle ja takaisin laittaa kaikki luut huutamaan tuolla lantion alapuolella. Onneksi tiedän, että se on normaalia. :)

Puistossa ollaan käyty syömässä ja leikkimässä nyt tiheästi. Tyttö tykkää tosi paljon, kun on erilaisia leluja ja menopelejä. :) Pitää joku kerta ottaa uimapöksyt mukaan, kun Kumpulan puistossa oli lasten uima-altaita ja sai löträtä vedellä mielinmäärin. :) Viimeksi kastui vaatteet ja vaihtikset oli tietenkin kotona :))

Nyt on sitten vihdoin ja viimein saatu valmiiksi isyyspakkauskin. Meidän isäntä oli ihan myrtsinä, kun me tytön kanssa availtiin äitiyspakkausta. Toki sekin oli halunnut, että se otetaan, mut ehkä kun esikoisesta saatiin se jo ja silloin oli mukana availemassa, niin nyt olis toivonut enempi sellaista, että huomioidaan isiäkin. :D Vaikka siis tottahan se on, että tavarat on enimmäkseen vauvaa varten eikä siellä pakkauksessä äidillekään oikeen mitään ole. :)

Tässä osa vaatteista ja pakkauksessa lisää. Voin laittaa myöhemmin kuvia. :) Muutama käytettykin vaate löytyy joukosta.

Nyt mä jään odottelemaan, kun mies tulee kotiin, niin pääsee näkemään sen ilmeen. :D Viikonloppuna me suunnataan mökille Tammisaareen.

1 kommentti: