Lilypie Maternity tickers

23.2.2013

AUTS!

Viikon sana näkyykin otsikossa. Täällä on kärsitty niska ja hartia jumista ja siitä johtuneesta päänsärystä! Ai, että ketuttaa. Lääkettä oon ottanut, mutta kun ei ne auta noihin niveliin. Voltarenia ei saa käyttää raskausaikana kuin tilapäisesti pienen määrän ja se kun on ainoa joka auttaisi. :/

Koetin eilen olla kuumassa suihkussa ja illalla vielä kävin saunan lauteilla lämmittelemässä.  Venyttelin ja jumppasin sekä makasin piikkimatolla, mutta tuntuu, että se vaan pahensi kipua ja jomotusta. Mulla on tosi herkät niskanikamat ja nivelet kaulassa, että pienikin veto tai kylmä saa ne tosi pahasti jumiin. Asiaa ei tietenkään edes auta se, etten ole käynyt liikkumassa tarpeeksi. Ensin särki alaselkää ja kipu siirtyi siitä niskaan ja hartioihin. Ajattelin tänään kipaista salille vähän selkää jumppaamaan, jos päätä ei enää illemmalla jomota. Seuraava on sitten hieroja, jos ei ala auttamaan.

Muuten kaikki on täällä hyvin. Oon koettanut hoidella noita tukiasioita Kelan kanssa ja papereita saisi taas täytellä. Töistä ei kuulunut mitään (hurraa) ja peruin päiväkotipaikan. :) En oo ikinä iloinnut siitä etten ole päässyt työhaastatteluun, mutta nyt stressi laukesi ja murheet väistyi. Ajattelin nauttia tästä raskaudesta ja esikoisen kanssa touhuilusta nyt täysillä. Ja kesää en malta odottaa! Oon jo monta kertaa käynyt parvekkeella pyörähtämässä ja harmitellut, kun ei se kevät jo saavu! =)

Hermot on olleet kireellä ja siitä on saaneet osansa pari läheistä. Etenkin mies. :D Mua vaan niin risoo, kun sekään ei aina tajua automaattisesti auttaa väsynyttä äitiä. Tosin tuossa hetki sitten, kun sillä oli pari vapaa päivää se huokaisi illalla, että hitto kun hän on väsynyt. :D Olin itse ollut töissä muutaman tunnin ja mies hoiti lapsen. Ne kävi autolla kaupassa ja pihalla leikkimässä, söivät ja lapsi meni nukkumaan. Ymmärrän, että väsyy ja hyvä että hänkin ymmärtää ettei lapsen kanssa ole niin rentouttavaa aina olla. Mua vaan nauratti, kun normaalisti me käydään pitkä kauppareissu rattailla, tehdään ruoka, leikitään ulkona ja lapsi menee päiväunille, niin minä joko siivoan tai pesen pyykkiä tms. No ehkä sitten kahden lapsen kanssa on niin kädet täynnä, ettei meidän isikään ota enää niin rennosti. :D

Mutta kaikinpuolin ihana mies ja isä lapselle. Kaipaisin vaan enemmän kahden keskistä aikaa ja tuntuu, että kun sitä on harvoin, niin pikku riitoja on myös enempi. Sitä jotenki turhautuu tähän arjen pyörittämiseen ja olis ihana vaan mennä leffaan ja syömään ja jutella aikuisten juttuja. Ehkä me ensi viikolla päästäänkin jo toteuttamaan tällainen suunnitelma.

Kuva: Huiskula

Kyllä se kevät ja aurinko vielä tulee! Me ostettiin tytön kanssa keltaisia ja punaisia ruusuja keittiöön piristämään päiviä. :)

P.S Muutin blogin osoitetta ja sen vuoksi se oli kai jossain vaiheessa hankala löytää. Uusi osoite on http://vauvantaival.blogspot.fi/ :)

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Mä oon kans huomannut, että kun arki tavallaan junnaa paikallaa, molemmat on väsyneitä, niin helposti tulee sellasia kausia, että riidellään vähän enemmän. Joskus otin siitä paineita, mutta sittemmin oon ymmärtänyt, että se nyt vaan kuuluu elämään, että silloin tällöin on stressaavampia kausia ja sit ne menee ohi. Pääasia, että yrittää pysyä sillä linjalla, että tehdään yhteistyötä ja koitetaan ymmärtää myös toista. Helposti sitä kääntyy väsyneenä toista vastaan, vaikka ei pitäis. Kahdenkeskinen aika kyllä piristää! Meillä sitä ei oo kauheesti ollut esikoisen syntymän jälkeen, ihan yksittäisiä kertoja muutama tunti kerrallaan. Pitäis nyt panostaa, kun se vielä on mahdollista! Pian on uus vauva talossa ja kaikki alkaa tavallaan "alusta".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut :) pitäis osata vaan antaa asioiden mennä eikä riidellä arkisista asioista. Uskon, että mies väsyy töissä yhtä lailla, kun minä kotona. Kyllä se tietää, että hormooni vaikuttaa, mutta koetan myös olla laittamatta kaiken raskauden piikkiin. Sitä mäkin odotan, kun uus vauva tulee ja toi esikoinenkin on melko huomionkipeä, että miten sitä sitten pärjää :D ja jaksaako läheiset ottaa molemmat lapset samaan aikaan hoitoon.

      Koetetaan siis tsempata vielä, kun ehtii :D

      Poista
    2. Jees, nyt eikun treffiaikoja sopimaan. :D

      Poista
  2. Joo mä otin heti härkää sarvista ja soitin mummin huomenna tänne, että päästään päivällä leffaan! Mietin ensin, että odotetaan, kun miehellä on arkipäivää vapaa, niin liput on edullisemmat. Menis pari vkoa seuraavaan vapaaseen eli mitä väliä! Kerrankin, kun nauttimaan pääsee. :)

    VastaaPoista